nyitvatartás: H-P: 10.00-17.00 Minden hónap utolsó szombatján: 9.00-16.00

Múzeum újrahangolva

A Csurgói Történelmi Parkban megrendezett Hadik Magda szobrászművész gyűjteményes kiállítása után Csurgó Város Helytörténeti Gyűjteménye újabb nagyszabású terv megvalósításába kezd a közeljövőben.

 

Az emeleti kiállítótermek és az állandó kiállítások többsége évek óta nem volt felújítva. A falaknak időszerű egy festés, a kiállításoknak pedig egy kis újítás, ezért idén a Helytörténeti Gyűjtemény megkapta az engedélyt a változtatásra.

 

A falfestés és száradás után megújulnak a kiállítások. Kibővül a néprajzi tárlat; helyet kapnak az iparosműhelyek, amelyek eddig csak időszaki kiállításon szerepeltek, és újra teljes pompájában lesz megtekinthető a szolgabírói bútoregyüttes. Új ismertetők kerülnek ki, és eddig még nem látott dokumentumok, műtárgyak kerülnek bemutatásra.

 

Mindezek megvalósításához azonban rengeteg munka szükséges, ezért a felújítási munkálatok ideje alatt Csurgó Város Helytörténeti Gyűjteményének állandó kiállításainak megtekintése valószínűsíthetően 2018. március 12-től május közepéig szünetel! Időszaki kiállításaink azonban továbbra is havonta megújulnak, és munkatársaink elérhetőek a megszokott elérhetőségeiken!

 

Megértésüket köszönjük!

 

a Helytörténeti Gyűjtemény munkatársai

 

Post a comment