nyitvatartás: H-P: 10.00-17.00 Minden hónap utolsó szombatján: 9.00-16.00

Németh Gábor szobrászművész hallgató kiállítása

Érezni azt, amikor rájuk nézünk, hogy milyen élvezettel készültek, az alkotás örömével, lendülettel, sok ezer gondolatból és érzelemből öltöttek testet a világunkba.” – Ezzel a zárszóval nyitotta meg Nagy Tamara művészettörténész 2018. február 2-án 17 órakor Csurgó Város Helytörténeti Gyűjteményének legújabb időszaki kiállítását.

 

Németh Gábor a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának harmadéves szobrászművész hallgatója. Szóládon él gyermekkora óta. Balatonszárszón és Kaposváron járt iskolába, és már az általános iskolában is érdekelte a művészet. Szívesen formáz meg emberi alakot, érdekli az anatómia – mindkettő megjelenik a tárlaton szobor, illetve tanulmányrajz képében. Többféle anyaggal dolgozik, a gipsz mellett kedvence még a papír, az agyag, a fa, de szeret kísérletezni másféle alapanyagokkal is, mint például a hurkapálca és a drót. Utóbbiból készült díjnyertes alkotása – Szent Márton és az árulkodó lúd – is, amellyel megnyerte 2016 novemberében a Szent Márton-év alkalmából kiírt alkotói pályázatot.

 

Köszönjük a kiállítás létrejöttében nyújtott segítséget a Németh családnak és Nagy Tamarának, valamint a fotókat és a plakátot Szabó Balázsnak!

 

A kiállításon alkotásai mellett vázlatai, tanulmányrajzai tekinthetőek meg 2018. február 28-ig a múzeum nyitvatartási idejében.

 

Petlánovics Eszter

Post a comment